Wijs Communicatie Contact opnemen met Wijs Communicatie

De Molen Draait Door

De Molen Draait Door

WijS verzorgt de communicatie voor deze stichting die zich inzet voor het behoud van de Woerdense molen De Windhond.

Monumentale molen

Korenmolen De Windhond is de trots van Woerden. Sinds het pensioen en vertrek van de molenaar, in de zomer van 2011, staat deze monumentale machine uit 1755 leeg. Stichting De Molen Draait Door ontwikkelt samen met de inwoners van Woerden plannen om De Windhond voor Woerden te behouden en toegankelijk te maken voor het publiek. WijS Communicatie is een van de oprichters en verzorgt alle communicatie van deze stichting. Daarbij worden diverse middelen ingezet.

Strategie

Om de aandacht en steun van het Woerdense publoiek te krijgen, lanceerden we een persoffensief, met persberichten in lokale en regionale media. We ontwikkelden een website waar mensen hun ideeën voor De Windhond konden delen op een virtueel prikbord en zich kon aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. En natuurlijk is De Molen Draait Door ook actief op Facebook en Twitter. De ingezamelde ideeën werden weer gebruikt voor een offline campagne met posters en ansichtkaarten in de Woerdense winkels en horeca.

Resultaten

Door de publiciteit van De Molen Draait Door hebben veel Woerdenaren ontdekt dat er in Woerden een bijzonder gebouw leeg staat, waar van alles mee gedaan kan worden. Via de website werden meer dan 40 ideeën ingediend en de molen wordt veelvuldig bezocht voor rondleidingen. Enkele Woerdense bakkers nemen voor het eerst sinds jaren weer meel af en De Molen draait door zal in de nabije toekomst het beheer van het gebouw op zich nemen. Er zijn gesprekken gaande met diverse ondernemers die activiteiten in de molen willen ontplooien.


Overzicht portfolio

home